Logo Uczelni
logo

Wydział

Biotechnologii i Ogrodnictwa

Godło Polski

PROCEDURY POSTĘPOWANIA W PRZYPADKU ZACHOROWANIA LUB PODEJRZENIA ZACHOROWANIA STUDENTA NA COVID-19

17.01.2022

W Uczelni procedury postępowania w przypadku zachorowania na COVID-19

reguluje:

 

  • Zarządzenie Nr 166/2021 Rektora Uniwersytetu Rolniczego im. Hugona Kołłątaja w Krakowie z dnia 26 października 2021 roku w sprawie wprowadzenia w Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie procedury postępowania w przypadku zachorowania lub podejrzenia zachorowania pracownika, doktoranta lub studenta na COVID-19
  • Zarządzenie Nr 159/2021 Rektora Uniwersytetu Rolniczego im. Hugona Kołłątaja w Krakowie z dnia 29 września 2021 roku w sprawie zasad funkcjonowania Uniwersytetu Rolniczego im. Hugona Kołłątaja w Krakowie w semestrze zimowym 2021/2022 w związku z przeciwdziałaniem rozprzestrzenianiu się COVID-19
  • Zarządzenie Nr 151/2021 Rektora Uniwersytetu Rolniczego im. Hugona Kołłątaja w Krakowie z dnia 6 września 2021 roku w sprawie organizacji kształcenia w semestrze zimowym roku akademickiego 2021/2022, w związku z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19.

 

Studenci, u których występuje podejrzenie zakażenia wirusem SARS-CoV-2 lub posiadają testy potwierdzające zakażenie, zobowiązani są do poinformowania o tym fakcie Dziekana Wydziału Biotechnologii i Ogrodnictwa drogą mailową na adres: wbio@urk.edu.pl.

 

W informacji proszę o podanie:

 

  • imienia i nazwiska, nr albumu
  • wszystkich zajęć stacjonarnych, w których uczestniczył student w ciągu ostatniego tygodnia, z podaniem numeru grupy zajęciowej
  • adresu zamieszkania w czasie zakażenia (wykrycia choroby).